Blog

 
Triediť podľa:
  • Slovenský kopov - FCI štandard č. 244
    Slovenský kopov - FCI štandard č. 244

    V predošlom článku sme sa venovali pôvodu a histórii nášho národného plemena – slovenského kopova. Jeho dnešná oficiálna podoba je stanovená štandardom fci č. 244.

    Čítajte viac...
  • Optika a spoločné poľovačky
    Optika a spoločné poľovačky

    Určite bude každý s nami súhlasiť bez akýchkoľvek námietok, že spoločné poľovačky sú jedny z najväčších výziev v poľovníctve. Jedná sa o formu...

    Čítajte viac...
  • Strelectvo a balistika - Základy balistiky
    Strelectvo a balistika - Základy balistiky

    V poľovníckej praxi sa prirodzene strieľa na rôzne vzdialenosti, čím sa menia aj polohy zásahov, preto je pre správny a najmä šetrný zásah zveri nevyhnutné ovládať aspoň základy tejto problematiky. Nasledujúci článok približuje zákonitosti a špecifiká streľby z poľovných zbraní na cieľ umiestnený I v extrémnych vzdialenostiach. 

    Čítajte viac...
  • Čo skrývajú nábojnice
    Čo skrývajú nábojnice

    Určite sa medzi vami nájdu aj takí, ktorí si doma prebíjajú náboje, alebo to aspoň raz skúsili. Pre priblíženie a ozrejmenie tejto problematiky vám poskytneme potrebné informácie o základnej zložke každej nábojnice – strelný prach.

    Čítajte viac...
  • Základy prebíjania nábojov
    Základy prebíjania nábojov

    Väčšina užívateľov zbraní viacmenej ovláda konštrukciu nábojov, no proces ich výroby poznajú len niektorí. Tým menej z nás sa potom zaujíma o domácu “výrobu“ streliva. Pritom nejde o žiadne čary ani alchýmiu, ako sa vám budeme snažIť ukázať v našom seriáli. Dnes vám priblížime základné  pravidlá prebíjania nábojov.

    Čítajte viac...
  • Odstrel psov v revíri
    Odstrel psov v revíri

    Príhoda, ktorá zmenila môj pohľad na odstrel psov.

    Čítajte viac...
  • Anglický kokeršpaniel
    Anglický kokeršpaniel

    Hľadáte temperamentného spoločníka? Inteligentného, učenlivého, no niekedy aj tvrdohlavého? Poľovnícke plemeno ideálne na poľovačku, k deťom, vhodný do domu ale aj bytu. Toto krásne psie plemeno pochádza zo spojeného kráľovstva – anglický kokeršpaniel.

    Čítajte viac...
  • Weimarský stavač - Weimaraner
    Weimarský stavač - Weimaraner

    Dnes vám predstavíme plemeno, ktoré sa vyznačuje vytrvalosťou a húževnatosťou. Najzaujímavejším znakom sú jeho sivomodré očI a oceľovosivá srsť, ktorá evokuje priam kráľovský pôvod. Štíhla postava a elegantné držanie tela dodávajú tomuto plemenu osobitý šarm. Viete o akom plemene dnes bude reč?

    Čítajte viac...
  • Výcvik bavorského farbiara, časť 3
    Výcvik bavorského farbiara, časť 3

    Konečne sa dostávame k záverečnej kapitole výcviku bavorského farbiara, ktorá je venovaná dohľadávaniu postrieľanej zveri. Tu sa v plnom rozsahu ukáže, ako sme so psíkom pracovali, a naplno sa tiež prejaví jeho genetická predispozícia na tento druh práce. Keďže bavorský farbiar je úzko špecializované plemeno psa, v žiadnom prípade by sme od neho nemali žiadať, aby v svojej upotrebiteľnosti zastúpil napríklad stavača alebo duriča.

    Čítajte viac...
  • Výcvik bavorského farbiara, časť 2
    Výcvik bavorského farbiara, časť 2

    V druhej kapitole sa budeme troška podrobnejšie venovať jednotlivým chronologickým prvkom výcviku, ktoré by mladý farbiar mal do jedného roka svojho života zvládnuť.

    Čítajte viac...
  • Alpský Jazvečíkovitý Durič
    Alpský Jazvečíkovitý Durič

    Zo sveta kynológie vám prinášame ďalší zaujímavý článok o známom a rozšírenom poľovníckom plemene, ktorým je alpský jazvečíkovitý durič (alpenländische dachsbracke).

    Čítajte viac...
  • Poľovný retriever
    Poľovný retriever

    Som jedným z tých, u ktorých láska ku psom prerástla do lásky k chovu čistokrvných psov (v mojom prípade zlatých retrieverov) a následne do záľuby k poľovníctvu. V našej súčasnosti, poznačenej úbytkom malej zveri v revíroch, sú retrievery poľovne využívané najmä v bažantniciach. Dalo by sa povedať, že bažantnice sú ich tanečným parketom. Tam „tancujeme“ radi a občas sa pritrafí i nepernaté spestrenie.

    Čítajte viac...
Showing 145 to 156 of 180 (15 Pages)

Kontaktujte nás

E-Shop: +421 907 467 118, Predajňa: +421 917 964 555

 

Zasielanie noviniek

Prihláste sa k odberu noviniek a získajte zľavu 10% na prvý nákup!