Za divinu sa považujú zvieratá, ktoré žijú voľne v prírode a sú poľovné. Mäso zveriny je tmavočervené až červenohnedé, tuhšie, má malý obsah tuku. Má osobitú pikantnú chuť a vôňu...
Za divinu sa považujú zvieratá, ktoré žijú voľne v prírode a sú poľovné. Mäso zveriny je tmavočervené až červenohnedé, tuhšie, má malý obsah tuku. Má osobitú pikantnú chuť a vôňu...
Ako správne skladovať zverinu, aby mäso vyzrelo a malo lahodnú znamenitú chuť a jemnosť? Ako postupovať po ulovení? Dozviete sa v nasledujúcich riadkoch.
Máte to radi pikantné? Veľmi jednoduchý a rýchly recept na prípravu pikantnej pomazánky...
Máme pre vás tip na slávnostný obed čI večeru. Vyskúšajte recept na panenku z diviaka a doplňte ho jemným hruškovým pyré.
Mäso kamzíkov je tmavé, aromatické a býva tučnejšie (lojovitějšie). Ak mäso pochádza zo starších kusov, môže byť tuhé, pred ďalšou úpravou sa nakladá do moridla. Chutnejšie je mäso kamzíčat a zvierat do 1 roka.
Pražma je u nás pomerne bežná morská ryba. Najčastejšie sa lovia v Stredozemnom mori a Atlantiku. Je mimoriadne prospešná pre naše zdravie, obsahuje omega 3 nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, D vitamín, selén a draslík. Má biele, pevné, šťavnaté a veľmi chutné mäso s malými kostičkami. Nie je vhodná na zložité a zdĺhavé úpravy, pretože mäso má tendenciu sa veľmi vysušovať.