Skvelý recept.
V minulom článku sme sa trošku začali venovať Hubertovej kuchyni, ktorá je niekedy naozaj ostrejšia a pikantnejšia. Prebrali sme určité druhy korenín, ktorých znalosť by pri príprave jedál z diviny nemala chýbať. Poďme si povedať niečo viac o ďalších koreninách.
Mnohí poľovníci nedoceňujú proces zrenia mäsa a divinu prinesenú z poľovačky ihneď dávajú zamraziť. Zmrazením diviny pred jej vyzretím však neprebehnú v mäse dôležité biochemické procesy.
Ak sa nejakým spôsobom dostanete k bažantom (phasianus colchicus), pričom ako naj spôsob si vám dovolím doporučiť účasť na poľovačke na ne, vďaka ktorej môžete zažiť vzrušenie z úspešného výstrelu, nadšenie z práce psa, dobrý pocit zo spoločného úspechu pri vzdaní úcte ulovenej zveri, a tiež nadobudnúť zdravú farbu, myseľ i apetít, potom sa môžete pokúsiť o niečo podobné ako ja po návrate z jednej takej v Kiarove.
Od 16. 3. 2016 do 15. 3. 2016 je povolený lov morky divej (kohút), preto sme pre vás v tomto vydaní lovca pripravili recept práve z morčaciny. Ak nemáte k dispozícii mäso z divej morky, môžete použIť mäso z tej domácej. Nechajte sa inšpirovať.